Top-menu

Advies

Deskundig advies

Het professioneel beheren van een wagenpark en het managen van alle leveranciers is een vak apart. Door de introductie van nieuwe mobiliteitsvormen krijgt u te maken met tal van nieuwe uitdagingen, onder andere op het gebied van leveranciersmanagement, informatiemanagement en gedragsbeïnvloeding. U wilt zaken doen met leveranciers die bij u passen en goed presteren. De consultants van De Wagenparkbeheerders beschikken over de juiste kennis en ervaring om u hierbij te ondersteunen, uw strategie te bepalen en uw doelen te realiseren.

Een autoregeling legt alle afspraken tussen gebruiker en werkgever vast met betrekking tot de aangewezen leaseauto

Benchmark leasemaatschappij

Om kostenbesparing te realiseren is het cruciaal om goed zicht te hebben in de prestatie van uw leasemaatschappij ten opzichte van de gemaakte afspraken en de markt. De Wagenparkbeheerders maken voor u inzichtelijk waar het verbeterpotentieel zit en welke potentiële risico’s u loopt.

Natuurlijk houdt onze dienstverlening daar niet op. Wij helpen u graag met het beperken van de risico’s en het verbeteren van uw prestaties.De resultaten van een benchmark kunnen oplopen tot in de tonnen. De uitvoering kost u slechts een fractie hiervan.

Onderwerpen van de benchmark

 • Prijsniveau nieuwe leasecalculaties
 • Prijsniveau contractaanpassingen
 • Gemaakte contractafspraken en uitvoering
 • Facturatie

Autoregeling

De Wagenparkbeheerders houden van  duidelijkheid. Wij zijn van mening dat dit de samenwerking tussen alle partijen ten goede komt. Dat geldt ook voor uw autoregeling. Deze beschrijft de afspraken tussen gebruiker en werkgever met betrekking tot de leaseauto. Een goede autoregeling is kraakhelder en kenmerkt zich door eenduidigheid en volledigheid. Andere belangrijke kenmerken van een zijn dat deze u in staat stelt het gebruikersgedrag positief te beïnvloeden, de risico’s beperkt en een kosten beheersend effect heeft.

Geniet van een flexibel mobiliteitsbeleid

Voor de hedendaagse werknemer zijn flexibiliteit en keuzevrijheid belangrijke aspecten. Een mobiliteitsbeleid kan die gewenste flexibiliteit bieden. In de mobiliteitsregeling worden ook zaken vastgelegd met betrekking tot het gebruik van alternatieve mobiliteitsvormen, zoals openbaar vervoer en deelauto’s.

U kunt hier tevens de afspraken vastleggen over het gebruik van een mobiliteitsbudget, waarbij de medewerker zijn maandelijkse budget vrij kan besteden aan verschillende vervoersvormen en gestimuleerd wordt anders met mobiliteitskosten om te gaan. Een mobiliteitsbeleid kan een positief effect hebben op de werknemerstevredenheid, terwijl u tegelijkertijd een aanzienlijke bijdrage levert aan de milieu- en duurzaamheidsdoelstellingen. Twee vliegen in een klap dus.

Een autoregeling legt alle afspraken tussen gebruiker en werkgever vast met betrekking tot de aangewezen leaseauto

De Wagenparkbeheerders helpen organisaties bij het beoordelen, ontwikkelen en herzien van de autoregeling of het mobiliteitsbeleid. Schakel ons in om uw aanpak te toetsen, advies te geven of uw beleid te herschrijven.

Wij werken onder andere voor

 • Feenstra
  anemptytextlline
  Lichte bedrijfswagens hebben voor ons geen geheimen. De Wagenparkbeheerders beheren een vloot voor Feenstra van maar liefst 700 bedrijfswagens en 210 personenauto’s.
 • Vattenfall
  anemptytextlline
  Ook Vattenfall heeft het volledige beheer van 600 leaseauto’s uitbesteed aan De Wagenparkbeheerders. Professionalisering en elektrificering zijn hier de speerpunten.
 • Carrier Refrigeration Benelux
  anemptytextlline
  Een demo van onze wagenparkbeheer software Hubble resulteerde in volledige uitbesteding van het wagenparkbeheer in Nederland en België.
 • ENEXIS Groep
  anemptytextlline
  Wij hebben de Europese Aanbesteding “Beheer Mobiliteit” van Enexis gewonnen en zijn verantwoordelijk voor het beheer voor 1100 bedrijfsauto’s, 1400 personenauto’s en 1200 mobiliteitskaarten.
 • Vanderlande
  anemptytextlline
  Het tactische en strategische beheer voor de vloot van 220 auto’s van Vanderlande ligt sinds 2012 bij De Wagenparkbeheerders.
 • TNO
  anemptytextlline
  TNO schakelde De Wagenparkbeheerders in om hen te begeleiden bij de Europese Aanbesteding van het wagenpark en structurele controles op de realisering van gemaakte afspraken uit te voeren.
 • Stater
  anemptytextlline
  Na een aantal jaar in een adviesrol besloot Stater het volledige wagenparkbeheer aan ons uit te besteden.
 • de Volksbank
  anemptytextlline
  Voor De Volksbank vond De Wagenparkbeheerders precies de leasemaatschappij waar zij naar op zoek waren in de huidige leverancier.
 • CBRE
  anemptytextlline
  Na een uitgebreide marktconsultatie was het De Wagenparkbeheerders die de opdracht gegund kreeg. Op interim basis beheren wij de Nederlandse vloot.
 • McDonald's Nederland
  anemptytextlline
  McDonald's Nederland heeft het volledige beheer van de leaseauto’s uitbesteed aan De Wagenparkbeheerders.
 • TD Synnex
  anemptytextlline
  TD Synnex (voorheen bekend als Tech Data Nederland) heeft het volledige beheer van de leaseauto’s uitbesteed aan De Wagenparkbeheerders.