Top-menu

Klantcases

De voordelen van het uitbesteden van wagenparkbeheer volgens onze klanten

Met een externe wagenparkbeheerder profiteert Enexis van meer expertise.ENEXIS Groep

Enexis heeft 2.600 leasewagens: de helft personenauto’s, de andere helft voornamelijk lichte bedrijfswagens. Winckens behoudt de regie over het complete fleetmanagement. Experts van De Wagenparkbeheerders voeren alle taken uit. Dat outsourcen was geen makkelijke stap: “Het voelt alsof je jouw kindje ter adoptie afstaat. Gelukkig zien we een gezonde en succesvolle groei. En omdat De Wagenparkbeheerders heel veel ‘adoptiekinderen’ heeft, worden wij slimmer en efficiënter door de kennis en ervaring die zij met anderen opdoen.”

Meer inzicht in het wagenpark

De experts van De Wagenparkbeheerders analyseren data en houden naast actuele informatie ook trends en ontwikkelingen bij. Een groot verschil met de voormalige werkwijze van Enexis zelf. Handmatige rapportages opstellen was een tijdrovende klus. Vanwege tijdgebrek ontbrak vaak het langetermijninzicht. “Ik krijg nu het totaaloverzicht op een presenteerblaadje aangereikt en ontvang bijbehorende context bij trends en ontwikkelingen. Zo kom ik er eindelijk aan toe om een geschikte strategie uit te stippelen.”, legt Winckens uit.

Gericht werken aan CO2-reductie en volledig elektrisch rijden

Veilig werken is het grootste goed voor Enexis, maar daarna krijgen duurzaamheidsdoelen als CO2-reductie en volledig elektrisch rijden voorrang. De Wagenparkbeheerders zorgt dat Enexis in een groene golf op die doelen afstevent. “Diesels en benzine faseren we langzaam uit. De Wagenparkbeheerders maken deze ambities waar, omdat zij geschikte elektrische modellen voorleggen: geen gemakkelijke klus in alle autosegmenten. Hun data geeft ook nog eens een update van waar we staan met de CO2-uitstoot van het wagenpark.”

“Wij profiteren van hun bredere blik op de markt”, Henk Winckens van Enexis over De Wagenparkbeheerders.

Makkelijker bijsturen met betrouwbare data

De experts van De Wagenparkbeheerders werken binnen de kaders die Winckens opstelt met HR en andere afdelingen. “Ze toetsen of alle facturen volgens afspraak zijn uitgevoerd en of contracten nog steeds kloppen. Dat geeft me controle. Met een betrouwbare terugkoppeling van de externe wagenparkbeheerder toets ik continu of we de juiste koers varen. Is ons eindejaarsdoel met dit beleid haalbaar? Moeten er extra schouders onder? Mijn strategie stuur ik desgewenst bij. ”

De voordelen van het uitbesteden van wagenparkbeheer zijn onder meer een goede inkoopprijs en de juiste brandstof voor jouw vloot .Vanderlande

Vanderlande is marktleider in bagagehandlingsystemen voor luchthavens en post- en pakketsorteersystemen en toonaangevend leverancier van geautomatiseerde warehouse-oplossingen. Het bedrijf is laat het tactische en strategische beheer van hun vloot van 220 leaseauto’s sinds 2012 aan ons over. Ruud Wilgenkamp, Director Shared Services bij Vanderlande, vertelt wat meer over de voordelen van het uitbesteden van wagenparkbeheer.

De zaak op scherp zetten

“De samenwerking met De Wagenparkbeheerders is goed. Dit zie je direct terug in de resultaten. Ze zijn sterk in contractmanagement en weten daar steeds de juiste snaar te raken. De grote kracht is  dat zij zelf uit het vak komen. Ze kennen de ‘tips en trics’ en weten deze kennis goed en kundig te gebruiken. Ze zetten de zaak steeds weer op scherp. Dat is voor mij een enorme toegevoegde waarde”

“De Wagenparkbeheerder leveren ons echt de extra kilometer, om in autotermen te blijven.”

Directe winst geboekt

Ruud boekte direct winst bij De Wagenparkbeheerders. “Op de oude leasecontracten haalden zij veel geld voor ons terug en we krijgen goede begeleiding bij nieuwe contracten. Dit leverde grote besparingen op. Ze zijn daarnaast toegankelijk en plezierig om mee te werken en zetten met plezier het stapje extra voor je. Wij zijn dan ook meer dan tevreden.”

De voordelen van het uitbesteden van wagenparkbeheer zijn onder meer een goede inkoopprijs en de juiste brandstof voor jouw vloot .Feenstra

In 2013 koos Feenstra ervoor om het volledige wagenparkbeheer aan De Wagenparkbeheerders uit te besteden. Norbert Posthumus Manager Inkoop en Techniek bij Feenstra en eindverantwoordelijk voor het wagenpark. Posthumus vindt dat die samenwerking veel heeft opgeleverd: “De kwaliteit is enorm verbeterd. De Wagenparkbeheerders gaan tot het uiterste. Zo zijn onze leasekosten bijna 10% gedaald en dat heeft Feenstra veel geld bespaard. Maar misschien het mooiste resultaat  is dat De Wagenparkbeheerders in korte tijd een zeer gewaardeerde relatie zijn geworden. Bij Feenstra worden zij dan ook echt als collega's gezien en dat is een groot compliment.”

Een groot wagenpark

Feenstra is sinds 1947 actief. Vandaag de dag is Feenstra de specialist op het gebied van verwarming, isolatie, ventilatie, veiligheid en zon. Met meer dan 1.500 medewerkers beheert, verzorgt en onderhoudt Feenstra een sterke klantenbasis die bestaat uit meer dan 800.000 Nederlandse huishoudens, met name individuen en woningcorporaties. Posthumus: “De dienstverlening die De Wagenparkbeheerders leveren is in één woord te omschrijven als ontzorgen. Ze ondersteunen ons op strategisch, operationeel en tactisch gebied en kunnen hierin werkelijk alles voor ons betekenen.”

“De dienstverlening die De Wagenparkbeheerders leveren is in één woord te omschrijven als ontzorgen. Ze ondersteunen ons op strategisch, operationeel en tactisch gebied en kunnen hierin werkelijk alles voor ons betekenen.”

Met regelmaat positief verrast

Op de vraag wanneer Posthumus voor het laatst positief verrast is antwoordt hij: “Dat gebeurt met regelmaat. De Wagenparkbeheerders houden de zaken goed in de gaten. Ze denken altijd mee en er wordt ongevraagd initiatief genomen, waar ik door de prettige samenwerking inmiddels onbewust ook vanuit ga.”

De Volksbank

Financiële dienstverlener de Volksbank schakelde De Wagenparkbeheerders in bij de zoektocht en selectie van een nieuwe leasemaatschappij voor hun wagenpark. Om de beste partij te vinden, interviewden we de Volksbank over hun wensen. Vervolgens onderhandelden we met leasemaatschappijen over deze specifieke eisen. Vincent Kool van de Volksbank: “De ruime ervaring van De Wagenparkbeheerders gecombineerd met een flinke dosis enthousiasme trok ons over de streep.”

Geen standaard vragenlijsten

Onderhandelen met leasemaatschappijen is een vak apart. Stuur je een standaard vragenlijst, verwacht dan ook een standaard antwoord. Vincent: “De Wagenparkbeheerders pakken dit anders aan. Zij vertaalden onze wensen naar specifieke vragen waarmee de leasemaatschappij zich kon onderscheiden. De maatschappij moest daardoor afwijken van zijn standaard promopraatje en inhoudelijk reageren, het liefst met referentie. Zo zagen we direct welke partij het beste aansloot bij onze vraag.”

“Het enthousiasme van De Wagenparkbeheerders greep ons direct. Het is geen traditioneel bedrijf, maar een energieke club waar ruimte is voor flexibiliteit. Het traject voelde direct als een samenwerking waarbij gekeken werd naar onze specifieke situatie.”

Resultaatgericht werken

De aanpak en werkwijze van De Wagenparkbeheerders viel goed in de smaak bij de Volksbank. “De bevlogenheid spatte er vanaf. Ze dachten direct met ons mee. Ze interviewden ons over wat wij belangrijk vonden en stelden contractuele en financiële afspraken op. Wij hadden op alle momenten inspraak en de focus lag vanaf het begin op resultaat. Was er nog een extra gesprek nodig? Dan kwam dat er.”

“De Wagenparkbeheerders beloofden ons werk uit handen te nemen en dat hebben ze gedaan. Van het uitsturen van de tender tot advies bij de selectie: alles konden we aan hen overlaten. Dit, gecombineerd met een enorme expertise, zorgde ervoor dat de doorlooptijd aanzienlijk verkort werd en wij snel op kwaliteit konden selecteren.”

Over contracten onderhandelen met de leasemaatschappij

Als er eenmaal een leasemaatschappij is gekozen begint het belangrijkste werk, de implementatie. De Wagenparkbeheerders gaan nu aan de slag om alle toezeggingen contractueel vast te leggen. Wij komen zelf uit de leasewereld en weten precies hoe dit werkt. Zo’n twintig procent van de toezeggingen in aanbiedingen en onderhandelingen zie je niet eens terug in de contractdocumenten. Wij laten dit niet gebeuren.”

Schakel ons in en ervaar zelf de voordelen van onze dienstverlening. Wij praten u graag bij.